keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Tokon päätöshumua

Hallaraisenkin kevään tokon valmennusryhmä päättyi. Aluksi reenattiin ohjatun noudon suuntia ja kaukoja. Itsekseni otin hyppyä, joka ei enää ole ongelma. Huh. Lisäksi tehtiin seuraamista, jossa kontakti meinaa välillä hyytyä.

Lopuksi meillä oli lopputesti temppuradalla. Ensin koira piti saada suullisilla (ja käsimerkeillä) irtoamaan eteenpäin n. 3 metrin päähän ja sinne maahan. Siellä sitten kaukoja ja nouto lähtöpisteeseen. Koira jätettiin sinne ja tehtiin luoksetulo. Tämän jälkeen koiran piti pysyä perusasennossa, kun ohjaaja kääntyi 360 astetta. Seuraavaksi pujoteltiin tötsiä seuraamisessa, ensin etuperin ja sitten takaperin. Lopuksi hyppy.

Halla ei meinannu tajuta, mitä siltä haluttiin, kun yritin saada sen irtoamaan. Lopulta koira makas nätisti melkeen halutulla alueella :D Kaukot oli hyvät, mutta se nouto.. Oman laiskuuden piikkiin voi laittaa sen, että meidän nouto ei oo kenenkään silmille hyväksi. Luoksetulo oli hyvä ja siinä vaiheessa ku ite pyörin ympäri Halla tais kattoa, että mitähän tuo taas hommaa.. Seuraamiset meni nätisti, pakitus ei ollu ihan tyylipuhdas, mutta takapää alkaa liikkumaan nätisti. Hyppy hyvä. Kokonaisarvio mun mielestä erinomainen, pystyttiin tekemään koko rata ilman palkkausta. Jes. Ehkä me selvitään hengissä siitä kesäkuun alun tokokokeesta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti