keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Hallan tokokoe

Vihdoinkin se kaikki panikointi ja ressaaminen on ohi. Saatiin Hallan kans kokeesta tulos, joka oli meidän päätavoite. Astetta hienompaa ois ollu saada ykköstulos, mutta aina ei voi voittaa :) Nyt ainakin kynnys lähtä kokeeseen on hiukan alempi. Alla ruodintaa kokeesta ja miten se nyt sitten meni. Olosuhteet oli tosi mahtavat, lämmintä jotain kolmenkymmenen hujakoilla ja kenttä mustanaan mäkäräisiä. Kuvia ja videomateriaalia tulee ehkä lähiaikoina, jos se näyttää julkasukelposelta..

Ennen koetta:

Lähestymme Lalliaisen kanssa kehää, olemme alokasluokan viidestä koirakosta viimeinen. Odotellessa tarkastusta Halla bongaa muutama metri kehän reunasta koiran oksennuksen, jota haluais alkaa syömään. Kiellän.

Luoksepäästävyys (10)

Halla istuu nätisti sivulla ja pitää hyvin kontaktia. Tuomari ei ole vielä meidän kohdalla, kun alkaa näyttämään ja kuulostamaan siltä, että Lallis kohta oksentaa. Great. Tätä ei opetettu millään kurssilla. Mitä teen? Annanko koiran oksentaa kehään, kaivelenko kakkapussin ja oksetan siihen vai kannanko koko eläimen kehästä ulos oksentamaan? Kaiken maailman kauhuskenaariot kävi jo pään läpi, mutta onneks Halla rauhottu. Luoksepäästävyydeessä ei mitään vikaa, hieman mulkas tuomaria, mutta muuten istu nätisti.

Paikallaan olo (0)

Halla ei mennyt maahan ensimmäisestä käskystä. Ennen ku ehin antamaan toisen käskyn, joku toinen karjas omalle koiralleen ja Halla meni maahan siitä.. Jätin koiran ja ehdin hädin tuskin kävellä pois, kun Halla juoksi mun ohi syömään sitä saakelin oksennusta. Hiphei. Tässä vaiheessa kävi mielessä jo pakata koira autoon ja lähtä kotiin..

Seuraaminen kytkettynä (8)

Perusseuraaminen oli hyvää. Puolessa välissä seuraamiskaaviota oli jotain hyvää hajua, jota Halla jäi haistelemaan.

Seuraaminen ilman hihnaa (7.5)

Sama kuin edellä, haistelut samassa kohdassakin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä (9)

Seuraaminen parempaa, jäi käskystä. Kun käännyin, koira makasi. Kuulema oli tehnyt sen just ennen mun kääntymistä. Siis käskystä lyönyt ylävartalon maahan, mutta jättäny persuksen ilmaan. Jesjes.

Tässä välissä Halla päätti käydä nuuskimassa kehän laitaa..

Luoksetulo (10)

Luoksetulo laukalla, hieno sivulle tulo. Ei valittamista.

Seisominen seuraamisen yhteydessä (10)

Ei meinannut lähtä seuraamaan, käskystä kuitenkin seiso ja pysykin nätisti. Tämä oli ylläri.

Tämän jälkeen edellisenä kisannut koirakko päätti alkaa leikkimään vinkulelulla vähän kauempana. Halla syäksähti vapautuksen jälkeen äänen suuntaan. Pysähty ja tuli kutsusta takas. Onneksi. Saatiin jatkaa.

Hyppy (10)

Hyppy on ollut meiän heikko kohta. Aikasemmin Halla jotenki kiihty koko hypystä ja lähti juoksemaan ympyrää tms. Aloitin sitte alkukeväästä koko hypyn harjoittelun uudestaan uudella käskyllä. Vielä päivä ennen koetta tuntui, että Lalliksella ei ole mitään käsitystä siitä, mitä semmonen YLI tarkottaa. Sitte hoksasin alkaa lähettämään koiraa askeleen lähempää estettä ja ei enää mitään ongelmia. Saman tein kokeessa, lähelle estettä vaan ja Hallahan meni yli! Ja jäi vielä seisomaanki :O

Kokonaisvaikutus (9)

Tuomari kehu, että sillon ku koira tekee, se tekee ilosesti. Ei oikeen vielä kestä noin pitkää palkkaamattomuutta, sitä pitää reenata. Samoin seuraamisen kestoa. Yksi piste lähti tuosta vinkulelun perään lähtemisestä.

Kaiken kaikkiaan pisteitä siis 153 ja kakkostulos. Sijoitus 4./5. Ei paskemmin parin vuoden pään seinään hakkaamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti