lauantai 29. toukokuuta 2010

hakua ja mejää

Nyt on menossa koirarikas viikonloppu. Eilen käytiin hakuilemassa, tänään ajamassa verijälet, tarkotus ois tehä jotain huippukivaa tokoilua vielä ja huomenna Hallalla möllitokokoe.

Epulle tehtiin kolme pistoa, joista ensimmäinen ja viimeinen oli haamuja ja keskimmäinen puolipakeneva. Ensimmäinen oli loistava, lähetin Epun hakualueen ulkopuolelta, mutta Eppu hakeutui linjalle heti ja löysi maalimiehen. Vauhti ei vielä ole päätä huimaavaa, mutta maalimiesmotivaatio alkaa olla kohillaan, joten eiköhän se itseluottamuskin tässä kasva. Toiselle pistolle lähdettäessä takaa tuli hevonen. Epun piti pikkuraivarit vetästä ja en varmaan malttanut tarpeeksi ootella koiran rauhottumista ennen lähetystä. Tämän epävarmuuden pistän ihan täysin omaan piikkiin. Viimeinen oli taas hyvä, vaikka näöllä Eppu ettikin.

Hallalla oli myös kolme pistoa, joista ensimmäinen haamu, toinen puolipakeneva ja kolmas ihan piilossa. Nämä oli neidille liian helppoja. Mua vaan mietityttää, että kun se ottaa jo linjalta ilmeisesti ilmavainun ja suuntaa suoraan maalimiehen luo, tuossakin viimeisessä, vaikka maalimies ei mitään merkkejä piilosta antanutkaan. Eli siis etukulma jää tarkistamatta. Pitää alkaa selaileen nettiä, että mistä keksin vaikeempia harjotuksia.

Haun jälkeen käytiin vetämässä verijäljet kaikille neljälle koiralle, joista kolmella oli ensikerta. Tänä aamuna sitte oli noiden jälkien ajamisvuoro.  Ois vissiin kantsinu kattoa säätiedostusta, ku vettä oli yöllä tullu ja paljon.  Otettiin Hallan kans ensin, ku Halla on kuitenki tätä hommaa ennenki tehny. Halla yritti ensin Viivin jäljelle, mutta omaki löyty vähän matkan päästä. Ilmeisesti veri oli levinnyt tai jotain, ku ei meinannu tulla ajamisesta mitään. Kaato löyty, mutta Halla kiersi meiän aamusten jälkien kautta, ku käytiin kaato viemässä paikalleen. Ens kerralla katotaan säätiedotus ensin..

Eppu ei meinannu hoksata, mikä idea on lauantaiaamuna rämpiä metässä hihnassa, mutta viimeset viis metriä oli hyviä. Välillä se vaan tuijotteli mua, että mikäs juttu tää oikeen on..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti